Què és repoblament rural?

Repoblament Rural pretén contribuir a dur a terme una transició des de l’actual societat tecno-industrial capitalista vers una societat formada per comunitats autònomes i sostenibles. Considerem l’autonomia (amb la sobirania alimentària com a pilar fonamental) i la sostenibilitat com a prerequisits indispensables per a desenvolupar una existència basada en la llibertat, el respecte, la consciència i la responsabilitat. 

Repoblament Rural és un espai on ajudar-nos tant com puguem les persones interessades en fer passos endavant en el camí d’aquesta transició i així sumar forces, començant per incidir en les nostres pròpies vides (ja que és on tenim més capacitat de incidència).

Repoblament és un espai de trobada obert a totes aquelles persones interessades en superar el mode de vida capitalista i anti-sostenible impulsant petits projectes col·lectius pseudo-autònoms i pseudo-sostenibles. Però això si, amb la clara i ferma voluntat de progressar en autonomia i sostenibilitat al mateix temps que fem créixer la xarxa social que pugui fer possible aquest progrés. 

Hem fet forces trobades de Repoblament en el món real, però últimament, les trobades es redueixen al món virtual mitjançant la llista de correu.

A través de la llista de correu  compartim informació/recursos/ofertes/propostes encaminades a facilitar viure al camp de forma autogestionada i sostenible.

14 pensaments sobre “Què és repoblament rural?

  1. Podrieu informar-me de la propera trobada o activitat? M’interessa molt el vostre projecte

    Moltes gràcies

    Celia

  2. Voldria rebre mes informació dels projectes actuals sobre, repoblació del medi rural o
    obtindre dades de la propera reunió que feu al respecte.

    Fins aviat

  3. Qui fabricarà els maons i el ciment per construir escoles i hospitals? I qui produirà l’electricitat per salvar vides? I les ambulàncies les plantareu? Tal i com està formulada aquesta “escapada individual” cap al món rural (que també és capitalista) significaria una regressió a l’edat mitjana.
    Trobo bastant contraproduent per enfonsar el capitalisme que persones amb consciència anticapitalista s’exiliïn a pobles on no molestin ni estiguin organitzades perquè hauran de dedicar el seu temps a la supervivència, i, per tant passaran a deixar de ser un problema pel capitalisme i les seves institucions.
    El que cal és organitzar-se per utilitzar l’estat per servir a la població abans que les grans empreses i bancs acabin el seu cop d’estat al capitalisme parlamentari…

    • ¿Com t’organitzaràs tu Albert quan no puguis comprar gasolina de lu cara que serà o simplement quan no la puguis comprar perquè ningú te la vendrà…???
      mirà al teu voltant i pensa de què estan fetes les coses amb les que vius amb cotidianitat o amb què han sigut transportades. Tot és petroli i l’hi tenim una gran dependència. El petroli no s’acabarà mai perquè mai podrem saber quan petroli queda, però el que queda cada cop és més costós d’obtenir fins al punt que ja no és rentable.

      Poder tu no veuràs aquest canvi ( o poder si), però no és un futur tan llunyà com et pots pensar.
      Per cert; els maons i el ciment no els necessitem per res per construir escoles i hospitals… podem construir sobradament sense aquests materials.

    • No, no…
      cadascu pot prendre la seva opcio. I si uns voleu lluitar contra el sistema, potser altres pensem que millor sortirne i no alimentarlo de cap de les maneres (ja ho deia la mare tresa: no anire contra res, sino a favor de…).
      Jo personalment no vull un estat. (coneixes al Felix Rodrigo Mora?)
      Per tant no entro en els teus calculs de “utilitzar l’estat”.
      Opto per sortirne i començar un altre rotllo. I ja som molts els que fem força desde fora, mica en mica, aprenent abans de quedarnos tirats sense recursos personals.
      Repeteixo. Cadascu la seva opcio.

  4. Crec que s’han vist masses vegades els errors que cometem les persones dia rere a dia, a l’intentar posar les idees establertes al damunt de la taula, i no definir una visió sincera d’allò que ens envolta. Mai hi ha hagut una segona edat mitjana, ni una segona edat de pedra. Cadascú pot pensar que les coses sempre han anat cap a pitjor o que ho estem fent bé, i endavant. Allò que sempre menyspreem és que tot canvia constantment i això a molts ens espanta. La por és un mur que creix davant de les incerteses, i això és la raó d’intentar deixar les coses com estan. És inevitable el canvi, però som capaços de posar una direcció saludable a les nostres vides, sense prejudicis i sense pors. És aquest l’error que cometem realment, no culpem pas l’experiència passada, doncs no tornarà mai a repetir-se de la mateixa manera. És, per mi, ara quan hem de decidir què volem fer i com.

  5. imagino que us referiu al moviment de pobles en transició (transition towns), i ha estat una troballa veure que hi ha més persones que hi fan referència! Tot i que no especifiqueu de quina zona es tracta, pot ser per el Montseny?
    Albert, entenc la teva crítica tot i que a dia d’avui aquestes iniciatives són tant difícils de dur a terme que no queda més remei que “exiliar-se” a pobles on no es molesti ningú..de totes maneres s’intenten fer moltes coses des de les ciutats també. Jo sóc de Bcn i dono fe de moltes propostes que funcionen perfectament en paral.lel al “sistema”: sense anar més lluny, la Cooperativa integral catalana, Can Masdeu, etc,..són exemples d’iniciatives que han sobreviscut al pas del temps i a la crisi, i amb bona nota.
    Si voleu saber una mica més sobre tot plegat, us recomano veure un parell de documentals on es fa un recull de totes les iniciatives que funcionen avui dia (bé, com a mínim les més significatives), i dos documentals de referència també sobre el moviment de transition towns, per qui no els hagi vist:
    https://laianavasblog.wordpress.com/multimedia/

  6. Buenos días somos una familia con una niña de 7 añitos y buscamos una casa o masia donde hacer intercambio de cuidado de huerta y animales , lugar cercano al Montseny , actualmente estamos viviendo en sant pol de mar y nos gustaría conocer más en profundidad vuestro proyecto de repoblación rural gracias

  7. Hola bona tarda, som dues noies entre els 35 i 40 anys que estem buscant un lloc per viure casa o masia pel Baix Montseny. Obrim diverses possibilitats de contracte com; masoveria, lloguer, intercanvi, etc. Nosaltres treballem en l’àmbit de l’educació lliure i salut emocional.
    Contace: bruixotaa@gmail.com i Telèfon al 636003442.
    Gràcies

Deixa un comentari