Del dret de no pertinença

Capture

Primer i últim dret, flagell de tutelatges, absolutismes, colonialismes, esclavatges, negacions i odis. Única via possible per poder optar a pertànyer amb intensitat, dignitat i llibertat.

“Difícil, impossible entendre des d’occident, negador. Diria ell, com? Que no vols pertànyer al súmmum? Sens dubte, pensa, deus ser un marginat, un leprós irrecuperable.

Aquest dret, principi i fi de la dignitat humana, és el que ens hem vingut negant des de temps immemorials. Parlem d’inclusivitat, democràcia, coneixement, progrés; creem mites, ideologies, normes, preceptes, lleis al seu servei. Fet això només cal capturar els nadons i posar-los, abans de que puguin percebre cap altre horitzó, entre les quatre parets que, des del principi fins a la fi anomenaran el seu món. Un món ple de felicitat al servei del seu gestor.

Però ai de qui albiri més enllà! No tindrà terra, aigua, aires, on desenvolupar la vida des de l’atreviment, el repte. Es senzill, això ja te amo, un amo tan gentil que et deixa escollir entre el sí o sí de la pertinença. Si escull, qualsevol glopada d’aigua, qualsevol inspiració li serà discutida, si no escull, l’aparell seductor de retaguàrdia farà que qualsevol empassada de saliva que faci li sàpigui a sang. Diu l’aborigen: jo no entenc del vostre dret. Quans aborígens han mort! Quants han de morir! I tot per no entendre!

Jo sóc aborígen fins que en un empassar saliva en vingui una glopada de sang que m’ofegui. I tot per no acceptar el vostre dret a pertànyer, l’únic dret possible. ”

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/458957/?hidden=no&show_comments=yes

Capture

Poder decidir no pertànyer no és només poder dir-ho, també saber que no s’instaurà un règim de negació a partir d’aquest dir, d’aquest fer.

Que rars que són aquests occidentals!

http://www.yorokobu.es/insolitos-occidentales/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s