Crònica de la trobada a Can Masdeu

Trobada de Repoblació a Can Masdeu (15/01/11)
La darrera trobada de repoblació que vam fer a Can Masdeu va aplegar a unes 60 o 70 persones interessades en engegar projectes d’autogestió rural. La trobada va durar tot el dia i es van realitzar activitats diferents amb l’objectiu de que les participants ens poguéssim trobar, conèixer-nos, compartir informacions, trobar persones afins per a engegar nous projectes rurals, així com continuar teixint xarxes de suport entre nosaltres i els diferent projectes.
Les activitats van començar cap a les 11 del matí, després d’un petit esmorzar, en el que ja vam començar a presentar-nos, a retrobar-nos, i a compartir els nostres projectes. Per començar, vam fer una petita presentació de les trobades de repoblació i dels seus objectius. Després amb una roda de presentacions vam poguer conèixer una mica quins eren els motius pels quals ens havíem apropat a les jornades i quins eren els notres projectes o expectatives. Com acostuma a passar, hi havia gent variada, persones que volen engegar projectes rurals en un període curt de temps, altres que s’ho plantegen per una mica més endavant i persones que ja estan en projectes, però que estan interessades en teixir relacions de suport i seguir promovent projectes d’autogestió rural.
Després de les presentacions, vam fer la dinàmica del semàfor en l’espai, que consisteix en situar-se en l’espai depenent del posicionament respectes aspectes diversos. En aquest cas es van considerar aspectes com el temps en que ens agradaria engegar el nostre projecte, la proximitat d’aquest amb la ciutat, formes d’accés a l’habitatge, número de persones, tipus de projecte, relacions, vegetarianisme, etc. Aquesta dinàmica permet que les persones afins en cada un d’aquests aspectes quedin propers en l’espai, es puguin conèixer i xerrar. A més, també permet que persones amb diferents posicionaments puguin debatre i reflexionar conjuntament.  Després, vam sortir a l’exterior i vam fer altres dinàmiques per a conèixer-nos millor, treballant aspectes com la confiança i la cooperació.
En acabar vam tenir un espai per a preparar el dinar, per a mirar la petita distri relacionada amb la repoblació, fullejar els llibres de la biblioteca de Can Masdeu i intercanviar alguns fanzines. El dinar va ser un bon moment on poguer xerrar entre nosaltres i anar compartint experiències i informacions. A la sobretaula, vam gaudir de la presentació del projecte de Can Masdeu on van sorgir molt elements a tenir en compte a l’hora d’engegar projectes col·lectius rurals i que de ben segur ens seran molt útils! Es van trencar tòpics i idealitzacions tant de la vida en comunitat com de la vida rural.
Abans del plenari final, vam fer una altra dinàmica més enfocada a situar-nos en el terreny, tot simulant per petits grups alguns conflictes que podrien sorgir en els nostres projectes i intentant discutir com abordar-los i compartir les diferents propostes amb la resta de grups. Va quedar bastant clar que les relacions en aquest tipus de projectes són molt complexes i que se’ls ha de prestar molta atenció!
Finalment, vam fer el plenari on vam fer una mica de valoració de la jornada, la seva adequació a les necessitats de les participants i els objectius per a les properes. Així, seguint amb la periodicitat mensual que ens hem proposat, vam decidir fer una altra trobada al mes de Febrer i aprofitar per a visitar algun projecte. Van sorgir persones noves per a la comissió d’organització d’aquestes jornades i també per a continuar amb el tema de la difusió i així promoure que més gent se sumi a les trobades. Repoblació és un punt de trobada de i per a totxs així que les activitats que conformin les pròximes trobades estàn totalment obertes a lxs propostes i participació de totxs!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s